Voorstelrondje poezels

Vandaag stel ik mijn poezels voor. Wij zijn stapelgek op ze en ze zijn eigen vreselijk verwend. Ik vind het echt heel erg fijn om thuis te komen bij een dolblij welkomstcomité. Onze poezels zitten namelijk altijd halverwege de trap op ons te wachten, zodra we de deur open doen komen ze snel het laatste stukje de trap af en dan krijgen wij een kopje.
De opperpoezel is Tijger. Deze boef is afgelopen mei 2 jaar geworden en is een gecastreerde kater.
Tijger1
Tijger is sinds februari bij ons. Wij hebben hem opgehaald uit het asiel Edo Hammers Kampen. Hij is maandagmiddag binnen gebracht bij het asiel, dinsdagochtend zijn wij gaan kijken en hebben wij besloten dat Tijger bij ons mocht komen wonen. Ondanks dat hij vreselijk bang was stond hij wel direct open voor contact en gaf hij heel snel voorzichtig kopjes. Omdat het asiel de katten niet mee laat gaan naar hun nieuwe eigenaren zonder een controle van de dierenarts hebben wij Tijger diezelfde week nog op vrijdag opgehaald. Hij moest een paar dagen wennen maar heeft het huis veroverd en bewaakt het nu als zijn fort.
Tijger 3 luik
Ons tweede poezelvriendje is Felix, een kitten van nu 14 weken. Felix is nog niet gecastreerd omdat hij daar nog te jong voor is. Zodra hij uit genoeg is moet ook hij er aan geloven.
Felix4
Mijn vriend heeft het sinds het begin er al over dat hij heel graag een ‘Felix-kat’ wil. En dan bedoelen wij z’n Felix van het kattenvoer. Nou, dat is aardig gelukt. Felix hebben wij niet in het asiel opgehaald maar via-via gekregen. De kat van iemand die wij kennen had een oeps en daar kwamen 4 enorm leuke kittens van. En… Een Felix kat. Ik denk dat je wel begrijpt dat de keuze snel gemaakt was. Eigenlijk was deze al gemaakt voordat wij Felix überhaupt in het echt gezien hadden. En dat allemaal om zijn vachtje.
Felix 3 luik
Tijger ligt het allerliefste op een van de kussen op de bank of in ons bed. Felix maakt het liefst een soort nestje van een deken die wij op de bank hebben liggen en kruipt daar lekker in. Als ik s’ avonds met dat dekentje op de bank zit komt Felix altijd tegen mij aan liggen op het dekentje. En Tijger wil s’ avonds altijd bij een van ons op schoot.

Samen zijn het twee terroristen en twee lieve vriendjes. Ze eten alles wat ze te pakken kunnen krijgen, gooien alle planten uit de vensterbank en drinken liever uit een vaas als uit hun eigen waterbakje. Maar we zijn dol op ze. Het is gewoon heerlijk hoe ze s’ avonds even lekker komen knuffelen, hoe blij ze je begroeten ook al ben je maar 10 minuten weggeweest. Ik zou niet meer zonder ze willen.

Hebben jullie ook huisdieren? En zo ja, wat voor?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s