Review || Forest Feast kookboek

Normaal gesproken zou ik niet zo snel een boek reviewen wat niet echt fotografie gerelateerd is. Ik ga nu namelijk een kookboek reviewen, jawel een kookboek. Het Forest Feast kookboek. Wat een heerlijk, vrolijk en vooral schitterend gefotografeerd boek is dit. En de titel alleen al!


FF1
De schrijfster van het boek is Erin Gleeson. Erin werkte als succesvolle illustrator en foodfotografe in New York. Samen met haar man kocht ze hun ‘cabin in the woods’, een prachtig huis in Californië. Het boek staat echt in the middle of nowhere. In het boek staan ook veel foto’s van haar huis, echt ik zou zo met haar ruilen. In dit huis werd Erin geïnspireerd om om haar eigen kookboek te gaan illustreren, fotograferen en om te gaan koken lokale seizoensgerechten. Met haar prachtige aquarellen geeft ze haar boek een extra dimensie. Ik ben zo blij met dit boek, ik raak niet uitgekeken!

“.. En ik houd alles graag simpel zodat de natuurlijke maak benadruk kan worden. Het is verrassend wat een vleugje olijfolie en zout al tevoorschijn kunnen toveren uit een groente.”

FF3

Het boek van Erin bevat uitsluitend vegetarische recepten. Maar eigenlijk merk je dit niet. De recepten zijn zo origineel en anders, je mist er ook absoluut geen vlees bij. Erin geeft zelf in het boek dat haar echter gerechten goed te combineren zijn met vlees. Dit klopt ook absoluut. Ik ben zelf vegetariër maar mijn vriend is wel een vlees-eter. Als wij iets uit dit boek koken maakt hij er soms een stukje vlees bij. En dat combineert prima!

In het kookboek vind je recepten voor hapjes vooraf, cocktails, salades, groente gerechten en zoete gerechten. Alle recepten beslaan twee pagina’s in het boek. De linkerpagina bevat fotografie van de ingrediënten en het recept. De rechterpagina bevat een paginavullende foto van het gerecht. Alle gerechten zijn gefotografeerd op een bijpassende ondergrond.

FF6

Een van mijn favoriete recepten is de sinasappel avocado salade. Zoals alle recepten bestaat ook dit recept maar 6 ingrediënten. En dit is inclusief olijfolie en zout! Kan het nog makkelijker? Het leuke aan het Forest Feast kookboek is dat Erin er ook prachtige illustraties in heeft gezet van bijvoorbeeld snijtechnieken.

FF2

Het Forest Feast kookboek is ontstaan uit de blog van Erin. Haar blog is net zo prachtig als haar boek, ook hier deelt ze haar fotografie, haar illustraties en haar recepten.

FF8

Dit prachtige, 239 pagina’s tellende, originele Forest Feast kookboek kun je voor slechts €24,95 bij Bol.com

FF5

FF9

Advertenties

Een gedachte over “Review || Forest Feast kookboek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s